Nyttig(are) lasagne
- 200 g nötfärs (8–10 %)
-
250 g lasagneplattor (fullkorn)
-
1 burk krossade tomater
-
1 liten burk tomatpuré (jag höftade lite från tub)
-
2 vitlöksklyftor, pressade
-
2 gula lökar, finhackade
-
2 morötter, rivna
-
500 g djupfryst bladspenat
-
500 g keso (5 %)
-
fettsnål riven ost (ca 15 %)
-
2 msk rapsolja (jag körde olivolja, lär inte spela så stor roll)
-
salt och peppar
Värm olja i en stekpanna och stek lök, vitlök och rivna morötter 4–5 min.
Tillsätt köttfärsen och fortsätt steka tills allt kött är genomstekt.
Tillsätt tomatpuré, krossade tomater och fryst spenat. Smaksätt med salt och peppar och låt köttfärssåsen sjuda under lock på svag värme i ca 30 minuter.
Ta fram en ugnsfast form och häll lite köttfärssås i botten, därefter lasagneplattor och varva sedan köttfärssås med keso och plattor. Jag avslutade med en vända köttfärssås och sedan keso på toppen innan jag strödde över osten.
Grädda lasagnen i ugnen i ca 175 grader i ca 25min
